O mnie

autor Piotr Mamczur

Na początek kilka słów o mnie

piotr-mamczur-wysilka

Zawodowo jestem naukowcem i biotechnologiem, obecnie specjalizującym się w produkcji białek do celów farmaceutycznych i biotechnologicznych. Prywatnie zajmuję się problematyką optymalizacji treningów fizycznych szczególnie w sportach siłowych i związanego z tym treningiem oporowym.

Z pasji tej, z czasem zacząłem pisywać artykuły w czasopismach sportowych. Jednocześnie powstał pomysł stworzenia platformy blogowej, na której będę mógł się dzielić swoim doświadczeniem (i niekiedy też i przemyśleniami) z zakresu optymalizacji treningu oraz suplementacji.

Portfolio

Mam na koncie kilka publikacji stricte naukowych, w tym publikowanych w czasopismach z Listy Filadelfijskiej. Artykuły o tematyce sportowej umieszczałem nie tylko na platformie blogowej, ale również w czasopismach branżowych, między innymi w czasopismach Perfect Body, Perfect Body Elite, Magazyn Trenera, WFOT, Body Challenge.

O blogu

Główną ideą tego bloga jest prezentowanie treści o tematyce sportowej, mających swoje oparcie w rzetelnych badaniach naukowych. Uważam, że w obecnym natłoku informacji bardzo trudno jest znaleźć wartościowe teksty łączące w sobie pierwiastek naukowego podejścia z pasją do treningu fizycznego. Dlatego też powstał ten blog. Na moim blogu staram się przedstawiać treści związane z treningiem i suplementacją w sposób maksymalnie przestępny i zrozumiały dla każdego (i mam nadzieję, że ten cel osiągam ;-)).

Na pewno znajdziesz tutaj przegląd wielu form treningu fizycznego. Ponadto regularnie umieszczam ciekawe informacje ze świata nauki o sporcie, suplementacji diety sportowca etc. Jednego możesz być pewien: wszystkie informacje umieszczane na tej stronie są weryfikowane i mają potwierdzenie w szeroko rozumianej nauce o sporcie.

 Piotr Mamczur

W sprawach biznesowych (i nie tylko) zachęcam do kontaktu:

KONTAKT-1: admin@wysilka.pl

KONTAKT-2: pmamczur@gmail.com

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności i cookies serwisu WYSIŁKA. Możesz w dowolnym momencie zdecydować się na samodzielne usunięcie plików cookies związanych tym serwisem poprzez zmianę ustawień Twojej przeglądarki internetowej. Akceptuję Czytaj więcej